Τηλέφωνα για εξυπηρέτηση
2825041000 - 6980139130

Πατήστε για κλήση
Home » Απεντομώσεις » ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΙΟΥΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΙΟΥΣ

Σίγουρα έχετε ακούσει μέχρι σήμερα για ένα νέο στέλεχος ιού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον SARS (γρίπη των πτηνών) και μπορεί να προκαλέσει από απλό κρυολόγημα μέχρι οξύ αναπνευστικό σύνδρομο. Καθώς παρακολουθούμε την εξέλιξη του συγκεκριμένου ιού, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

  • ΒΗΜΑ 1.

    Η πρόληψη είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Διασφαλίστε πως στο σπίτι σας διαθέτετε τα κατάλληλα απολυμαντικά προϊόντα για όλες τις επιφάνειες καθώς και για τα χέρια σας.
  • ΒΗΜΑ 2.

    Βασική μέθοδος πρόληψης είναι η συστηματική απολύμανση των επιφανειών με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Το υποχλωριώδες νάτριο, στο οποίο βασίζεται η Χλωρίνη® KLINEX, έχει την ιδιότητα να αποδομεί και να διασπά τα σωματίδια των μικροοργανισμών έτσι ώστε η απολύμανση του σπιτιού και όλων των επιφανειών να επιτυγχάνεται με ταχύτερο ρυθμό από άλλες δραστικές ουσίες. Παραδείγματα τέτοιων επιφανειών που απαιτούν συστηματική απολύμανση είναι τα τραπέζια, οι τουαλέτες, οι πάγκοι κουζίνας, τα πόμολα, τα κινητά τηλέφωνα, τα πληκτρολόγια υπολογιστών.
  • ΒΗΜΑ 3.

    Παρακολουθήστε στενά την εκδήλωση τυχόν συμπτωμάτων στην οικογένειά σας όπως αυτά ορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Στα συμπτώματα περιλαμβάνεται πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή. Μη διστάσετε να αναζητήσετε άμεσα ιατρική συμβουλή εφόσον εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω.
  • ΒΗΜΑ 4.

    Χρησιμοποιήστε αντισηπτικά χεριών με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (τουλάχιστον 69%) όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Διασφαλίστε ότι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας απολυμαίνουν τα χέρια τους έπειτα από επαφή με αντικείμενα σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους όπως πόμολα από πόρτες, δημόσιες τουαλέτες ή μενού εστιατορίων.
  • ΒΗΜΑ 5.

    Φροντίστε ώστε το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας πριν και μετά τη χρήση τουαλέτας, πριν και μετά την κατανάλωση τροφής και όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού. Το πλύσιμο των χεριών για τουλάχιστον ένα λεπτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Αν κάποιος στην οικογένεια σας αρρωστήσει, αποφύγετε την κοινή χρήση πετσέτας, οδοντόβουρτσας, μαχαιροπήρουνων και πλύντε ξεχωριστά τα ρούχα σε υψηλές θερμοκρασίες (τουλάχιστον 60ο) για την αποφυγή διασποράς ιών μέσα στο σπίτι.
  • ΒΗΜΑ 6.

    Τα χαρτομάντηλα μετά τη χρήση θα πρέπει να τοποθετούνται σε κλειστούς κάδους και οι τουαλέτες θα πρέπει να απολυμαίνονται σχολαστικά με προϊόντα που έχουν βάση τη χλωρίνη. Μετά από ένα φτέρνισμα οι ιοί μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 3 μέτρα μακριά, μεταδίδοντας μολύνσεις, οπότε καλύψτε το στόμα σας όταν βήχετε ή φταρνίζεστε και πλύντε αμέσως μετά τα χέρια σας.
  • ΒΗΜΑ 7.

    Μοιραστείτε με φίλους και συγγενείς τα μέτρα πρόληψης που μπορούν όλοι να ακολουθήσουν για να προστατέψουν το σπίτι τους. Το να εμποδίζουμε τη μετάδοση των ιών είναι αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό, επισκεφθείτε τα επίσημα sites του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (www.who.org) και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (eody.gov.gr)

Πηγη: https://www.klinex.gr/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *