Τηλέφωνα για εξυπηρέτηση
2825041000 - 6980139130

Πατήστε για κλήση
Home » Αποφράξεις » Κάνε Μόνος σου Την πιο Εύκολη Απόφραξη Αποχέτευσης με Σόδα

Κάνε Μόνος σου Την πιο Εύκολη Απόφραξη Αποχέτευσης με Σόδα

Κάνε Μόνος σου Την πιο Εύκολη Απόφραξη Αποχέτευσης με Σόδα

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε πως έχει βουλώσει η αποχέτευση. Τα νερά ξεκινούν να βγαίνουν προς τα έξω, σχηματίζοντας λιμνούλα, ενώ παράλληλα υπάρχει και μία άσχημη μυρωδιά. Εφιάλτης! Ευτυχώς όμως υπάρχει λύση για γρήγορη κι εύκολη αντιμετώπιση! Η σόδα είναι ο σύμμαχός σου! Διάβασε πώς να κάνεις απόφραξη αποχέτευσης με σόδα και θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Για να μπορέσεις να ξεβουλώσεις την αποχέτευση, πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι την έκανε να βουλώσει. Καθημερινά, διάφορα χαρτιά, σαπούνια, τρίχες, υπολείμματα τροφών, φεύγουν από τους νεροχύτες, τις ντουζιέρες και τα πλυντήρια για να καταλήξουν στην αποχέτευση. Το αποτέλεσμα είναι η αποχέτευση να βουλώνει και τα νερά να μην έχουν διέξοδο. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, που πολλές φορές οφείλεται σε κακή κατασκευή της αποχέτευσης, κάτι που μπορείς να διαγνώσεις με τις αποφράξεις με κάμερα. Εσύ, όμως, την επόμενη φορά θα είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις! 

3 Εύκολοι Τρόποι για Απόφραξη Αποχέτευσης με Σόδα!

#1 Χρησιμοποίησε Σόδα και Ξύδι

Αρχικά, θα ήταν καλό να βάλεις γάντια και να προσπαθήσεις να απομακρύνεις τις περιττές τρίχες και όλα τα άλλα υπολείμματα από το σιφόνι. Με αυτό το τρόπο θα καθαρίσει ακόμα πιο εύκολα η αποχέτευσή σου. Στη συνέχεια ρίξε μισή κούπα μαγειρική σόδα στη τρύπα της αποχέτευσης, τους νεροχύτες και τη μπανιέρα. Έπειτα, ζέστανε στο φούρνο μικροκυμάτων λίγο ξύδι και ρίξε το σταδιακά πάνω στη σόδα. Αυτό το βήμα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο συνδυασμός του ξυδιού με σόδα θα αρχίσει να αφρίζει και θα προκαλέσει αναθυμιάσεις από την υδραυλική εγκατάσταση αποχέτευσης. Άφησε το μείγμα να δράσει για μισή ώρα και αμέσως μετά άνοιξε τη βρύση ώστε να τρέξει μπόλικο νερό. Στη μπανιέρα θα είναι καλύτερο να βάλεις τη τάπα για να κλείσει η έξοδος και μετά να τη γεμίσεις με νερό. Όταν τραβήξεις τη τάπα, η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρακτικά

#2 Αντιμετώπισε τη φραγμένη αποχέτευση με σόδα και αλάτι

Αν η αποχέτευση βούλωσε από διάφορα λίπη ή γράσο, τότε η απόφραξη της αποχέτευσης πρέπει να γίνει με σόδα και αλάτι. Ανακάτεψε μισή κούπα αλάτι με μισή κούπα σόδα και ρίξε το μείγμα στους νεροχύτες. Άστο να δράσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε μία κούπα βραστό νερό σε κάθε σωλήνα. Άστο να δράσει όλη νύχτα και το πρωί ρίξε μπόλικο νερό για ξεπλυθεί ότι υπόλειμμα έχει μείνει από το μείγμα. Οι νεροχύτες σου θα είναι πεντακάθαροι κι έτοιμοι για χρήση

#3 Προτίμησε σόδα και ζεστό νερό για ένα εύκολο και γρήγορο προληπτικό καθαρισμό

Ένας άλλος τρόπος για απόφραξη αποχέτευσης είναι με σόδα και ζεστό νερό. Αφού μαζέψεις όσες τρίχες μπορείς χρησιμοποιώντας τα γάντια, βάλε νερό σε ένα βραστήρα και άστο να βράσει. Ρίξε πρώτα μισή κούπα μαγειρική σόδα στις αποχετεύσεις και στη συνέχεια το ζεστό νερό. Άσε το διάλυμα να δράσει μερικά λεπτά και έπειτα ρίξε μπόλικο καυτό νερό. Σε περίπτωση που δεν είναι πολύ βουλωμένες οι σωληνώσεις, αντί για απόφραξη αποχέτευσης με σόδα και νερό, μπορείς να βάλεις μόνο του το ζεστό νερό σε δύο δόσεις. Αυτός είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος, λειτουργεί όμως καλύτερα σε λίγο βουλωμένες αποχετεύσεις ή για προληπτικούς λόγους.

Extra Tips για Αποτελεσματική Απόφραξη με Σόδα!

#1 Απόφυγε τα προϊόντα του εμπορίου.

Σε αντίθεση με την απόφραξη της αποχέτευσης με σόδα, τα προϊόντα του εμπορίου συνήθως καταστρέφουν τις σωληνώσεις ενώ τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούν κι όσα υπόσχονται. Επιπλέον, λόγω των πολύ δυνατών χημικών που περιέχουν, όχι μόνο συνεισφέρουν στη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά αν αναμειχθούν με τη σόδα, οι αναθυμιάσεις θα είναι πολύ βλαβερές και για τον άνθρωπο.

#2 Αν το βούλωμα επιμένει, χρησιμοποίησε σόδα πλυσίματος.

Αν οι αποχετεύσεις είναι πολύ βουλωμένες, αντί για μαγειρική σόδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα πλυσίματος που είναι πιο δυνατό καθαριστικό. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως,είναι να μην έχεις ρίξει προηγουμένως κάποιο σκεύασμα του εμπορίου.

#3 Μην αμελείς τον καθαρισμό της αποχέτευσης.

Σε αντίθεση με την απόφραξη, με το καθαρισμό της αποχέτευσης, ξεβουλώνονται και καθαρίζονται όλοι οι αγωγοί και τα φρεάτια κι όχι μόνο το φρεάτιο που βούλωσε τελευταίο. Με αυτό το τρόπο είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να βουλώσει σύντομα η αποχέτευση, ούτε θα βγουν έξω βρώμικα νερά τα οποία θα μολύνουν το χώρο. Οι ειδικοί συστήνουν να κάνεις καθαρισμό της αποχέτευσης 2 φορές  τουλάχιστον το χρόνο. Μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο, πριν την απολύμανση.

Πηγή: douleutaras.gr

Εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *